Cégünk által üzemeltetett szabászat 20 éves múlttal rendelkezik, így kimagasló szakmai tapasztalattal rendelkezünk ruházati termékek szabásában. Legyen szó elasztikus (fürdőruha, fitnesz, jóga ruha), pamut, polár, futter vagy frotir ( póló, babaruha stb.) anyagról szabászatunk rövid határidővel és kiváló minőségben készíti elő az árut a későbbi varrodai munkálatokhoz. Folyamatos fejlesztéseinknek, valamint magas szintű szakmai tudásunknak köszönhetően a szabászat elégedett ügyfeleinek köre évről évre bővül. Fő célunk továbbra is a hosszútávú partneri kapcsolatok építése, amelyhez nélkülözhetetlen a gyors és precíz munkavégzés.

Szabászat - Kék háromszög kft.

A szabászat teljesítménye:

A teríték maximális magassága a felhasznált ruha anyagtól függ. Fürdőruha anyag esetében ez maximum 130 lapot jelent, egyfalas pamut anyag esetében pedig 80-100 lapot tudunk egyszerre felteríteni és kiszabni, ugyanakkor polár, futter, frottír anyagnál maximum 50-60 lapot lehet biztonságosan felteríteni és kiszabni.

Ezek alapján a szabászat napi teljesítménye bikini fürdőruha szabása esetén 500-1000 darab/nap, míg póló – trikó szabás esetén 500 – 600 darab/nap.

Saját ruha márka forgalmazását tervezed?

Akkor jó hírünk van a számodra! Szolgáltatásaink közt megtalálható szabásminta készítés, szabászat, szublimációs nyomtatás, szitanyomás és varroda is. Így cégünknél egy helyen elintézheted a teljes gyártási folyamatot amivel időt és pénzt spórolhatsz. Kérj tőlünk árajánlatot a teljes gyártási folyamatra még ma!

A szabászat folyamata:

A hozott vagy az általunk elkészített szabásminta alapján megrajzoljuk a terítékrajzot melynek készítése során külön odafigyelünk a hozott anyag szálirányára (nyúlás irányára), és a lehető legoptimálisabb anyaghányadra. Ezáltal darabszámtól függően a megrendelőnk akár több 10 ezer forintot is megtakaríthat. A terítékrajz elkészítése után a felhasználandó anyagokat lehúzzuk a papír csövekről (dudákról), és néhány órán át „pihentetjük”. A pihentetésre azért van szükség mert a gyártók a dudákra megfeszítve tekercselik az anyagot és attól függően hogy az anyag mennyire nyúlékony jelentősen megnövekszik a hossza, szélessége. Elasztikus anyagokat pihentetés nélkül semmiképp nem szabad kiszabni mivel szabás után összeugrik az anyag és nem fog jó lenni a méretsor. Miután leellenőriztük hogy az anyag pihentetés közben visszanyerte valós méretét, megkezdődhet a szabás.

Először a szabászasztalra egy papírlapot terítünk (ennek szélessége és hossza megegyezik a terítékrajzzal), majd elkezdjük egymásra teríteni a kiszabni kívánt anyagokat. Amennyiben egy terítékben két egymáshoz nagyon közeli színárnyalatú anyag is megtalálható ezeket egymástól elkülönítve terítjük, vagy egy papírlappal elválasztjuk egymástól, hogy a későbbi varrodai műveleteknél ne keveredjenek össze. A terítés végeztével felhelyezzük a teríték tetejére a szabászati rajzot, majd csipeszekkel szorosan összefogatjuk az anyagokat ezzel megakadályozzuk, hogy szabás közben az egymásra terített anyagok elmozduljanak. A csipeszekkel rögzített anyagból először a kardkéses szabászgéppel egy kisebb, könnyen mozgatható táblát levágunk, majd a szalagos szabászgéppel nagy pontossággal kiszabjuk a kívánt alkatrészeket. Végezetül a kiszabott alkatrészeket méret szerint összekötjük és dobozoljuk.

Szabászgépeink:

  • Estman kardkéses szabászgép
  • Kuris szalagos szabászgép

Szabászasztal méretei:

  • 4m x 1,8m

Miért minket?

A szabászat szinte korlátlan lehetőséget kínál a megrendelőink részére, mindig a lehető legalacsonyabb anyaghányaddal dolgozunk. Mivel nagy tapasztalattal rendelkezünk szabásminta készítésben valamint a modellezésben is, így még a szabás megkezdése előtt fény derülhet esetleges hibákra, így rengeteg bosszúságtól és anyagi kártól tudjuk megvédeni megrendelőinket. Szabászatunk nagykereskedők igényeit szolgálta/szolgálja ki a mai napig is, folyamatos fejlesztéseinknek köszönhetően lehetőségünk van új ügyfelek részére is elérhetővé tenni szolgáltatásainkat. Rövid határidővel vállalunk szabást szalagos szabászgéppel és kard késes szabászgéppel, a szabászati rajzot helyileg készítjük a megrendelő kérését figyelembe véve, szabásminta alapján, vagy hozott szabászati rajz alapján.