Szitanyomás & Szitázás

Cégünk 2012 óta foglalkozik szitázással. Ez idő alatt rengeteg festéket és adalékanyagot volt szerencsénk letesztelni, hogy textil alapanyagtól független mindig a lehető legjobb minőségű nyomatot tudjuk elkészíteni ügyfeleink részére. Mára legyen az munkaruha, mez, céges póló, reklám póló feliratozás, emblémázás cégünk a lehető legjobb kopásállósági valamint nyúlási tulajdonságokkal rendelkező nyomatot képes előállítani.

Szitanyomás, szitázás - Kék háromszög kft.

Direkt nyomás

A direkt nyomás a szitázás legnépszerűbb fajtája. Az eljárás lényege hogy a festéket egy szitával közvetlenül a nyomandó felületre (póló, mez, munkaruha, reklám póló, céges póló) visszük fel, majd hőalagút vagy hőprés segítségével hőkezeljük. A hőkezelés után a nyomat elérte végleges formáját, nem mosódik el és kopássálló. Mivel direkt nyomásnál a festéket közvetlenül a termékre visszük fel így a textil a festéket magába is szívja ezért a nyomat nem csak a textil külső felületén lesz, hanem szinte eggyé is válik az anyaggal.

Transzfernyomás – Vasalható matrica készítés

A transzfernyomás a szitanyomás másik népszerű fajtája. Ennél az eljárásnál a feliratot, emblémát nem közvetlenül az anyagra (póló, munkaruha, mez), hanem egy speciális bevonattal ellátott papírra szitázzuk. A nyomás után a nyomatra ragasztóport viszünk fel és szárítás után lényegében egy vasalható matrica készült a feliratból, emblémából, ami egy vasaló segítségével könnyen felvasalható a termékre.

Vasalható matrica készítés - Kék háromszög kft.

Saját márkás termékek készítését tervezed?

Cégünk 30 éve foglalkozik alsó és felső ruházati termékek készítésével, szolgáltatásaink közt megtalálható varroda valamint szabászat is. Spórolj időt és pénzt azzal hogy a teljes gyártási folyamatot egy helyen intézed! Kérj árajánlatot a teljes gyártási folyamatra!

Mikor érdemes a szitanyomást választani

  • Mivel a szitanyomásnak vannak induló költségei (szitakészítés, filmlevilágítás) így elsősorban akkor érdemes a szitanyomást, matricázást választani ha minimum 20 darab terméket szeretnénk feliratozni, emblémázni.
  • Kevés színből álló egyszerűbb embléma vagy felirat esetén amikor fontosak az élénk színek és a magas kontraszt. Ilyen lehet például a céges logók és feliratok pólóra, munkaruhára szitázása vagy matricázása.
  • Nagy darabszámú termék esetén amikor a szublimációs nyomtatás és a hímzés kevésbé gazdaságos választás.

A szitanyomás előnyei és hátrányai

Előnyök:

  • A hímzésnél lényegesen kedvezőbb ár.
  • Rövid gyártási folyamat.
  • Kiváló minőségű, élénk színek és kontúrok.
  • Sokféle felületre használható PL: textilre, fára, műanyagra, üvegre.

Hátrányok:

  • Alacsony darabszám esetén az induló költségek miatt kevésbe gazdaságos megoldás.

Szitanyomás árak

Az árlista hamarosan feltöltésre kerül, addig is ha érdekel szitanyomás, vasalható matrica készítés szolgáltatásunk kérünk vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj tőlünk árajánlatot.